crew.cz | zajímavosti

Zajímavosti

Punk rock Jesus

obrázek k zajímavosti Návrat Ježiša Krista...

Hovorte si o ňom čo chcete, verte čomu chcete, ale faktom je, že Ježiš Kristus z Nazaretu bol a je skutočná superstar. Všetci na svete ho poznajú, ľudia vykrikujú (pri nadávaní) a vzdychajú (pri sexe) jeho meno. Nosia symbol jeho údajnej smrti na krku, natočili o ňom filmy, muzikáli, zdokumentovali jeho život v knihách a dokonca aj v komiksoch. Tie nám ukázali, že Ježiš mal pred svojou údajnou smrťou, aj po nej, veľmi pestrý život. Bojoval proti nacistom (Jesus Christ: In the name of the gun), upírom (Loaded bible), zombiám (Jesus hates zombies), pekelným hordám (Battle Pope) a niektoré komiksy dokonca tvrdili, že bol černoch s dredami a priatelil sa s antikristom (Chronicles of Wormwood). Tento rok sme sa dočkali ďalšieho komiksu, ktorý dokumentuje Kristove dobrodružstvá. Či skôr dobrodružstvá jeho klonu.

Vraví sa, že keby nejestvovala viera,githeel.ru tak by nejestvovala vojna. A je to pravda. Ľudia by nažívali v mieri a nedochádzalo by ku konfliktom, počas ktorých trpia nevinný. Jednou z krajín, kde je vďaka viere nebezpečné vystrkovať nos z domu je severné Írsko. Katolíci a protestanti spolu bojujú už celé desaťročia a nedali si pokoj ani v deň, keď sa malý Thomas McKael chystal večerať so svojimi rodičmi. Thomasovi rodičia boli dobrý ľudia, ale hlavne boli katolíci a to sa niektorým írom nepáčilo. Tak mu jeho rodičov zabili. Na pomoc mu prišiel strýko, ktorý ho odviezol do bezpečia. O 25 rokov neskôr, v roku 2019, je z Thomasa chlap ako hora s pohľadom, ktorým by mohol zabíjať a minulosťou, za ktorú by sa nemusel hanbiť žiadny bývalý člen IRA. Pracuje ako šéf bezpečnosti, nadnárodnej spoločnosti Ophis, ktorej sa v poslednej dobe vyhráža veľa ľudí. Ophis totiž chce urobiť nemožné: stvoriť klon Ježiša Krista.

Samozrejme, že celý proces stvorenia a splodenia bude vysielaný naživo ako reality šou menom Projekt J2. Hlavnou šéfkou projektu je svetoznáma genetička a enviromentalistka, Dr. Sarah Epsteinová. Po dohode s Vatikánom odobrala z Turínskeho plátna zachovanú vzorku Ježišovej DNA. Tá bude vpichnutá do vajíčka a to bude implantované do maternice novodobej Márie. Tou sa stala, po poriadnom konkurze, panna menom Gwen Fairlingová, ktorá bude deväť mesiacov žiť v luxuse a za odnosenie budúceho Ježiša dostane pár miliónov. Svet začína pomaly, ale isto šalieť, v televízii sa vedú diskusie vedcov a katolíkov a pred bránami sídla Projektu J2 štrajkujú ľudia. Celý ten organizovaný chaos má pod palcom muž menom Slate, ktorý urobí čokoľvek, aby prebehol návrat Ježiša Krista podľa jeho predstáv.

Scenárista a kreslič v jednom, Sean Murphy, začínal vo vydavateľstve Dark Horse Comics. Trochu prispel do ich komiksov a potom prebehol k vydavateľstvu Oni Press, pre ktoré napísal a nakreslil one-shot menom Off road. DC Comics si ho najalo, aby nakreslil príbeh Batman/Scarecrow: Year one, podľa scenára Brucea Jonesa a odtiaľ mal iba kúsok k dospelejšej produkcii Vertiga. Tam dostal na starosť minisériu City of demons (scenár Si Spencer), príbeh Newcastle calling, zo série Hellblazer (scenár Jason Aaron), osemdielnu minisériu Joe the barbarian (scenár Grant Morrison) a päťdielny príbeh Survival of the fittest z prostredia upírskej ságy American vampire (scenár Scott Snyder). A po rokoch čakania a výbornej spolupráce s výbornými scenáristami, sa Sean rozhodol, že je načase splodiť svoj vlastný komiks.

Príbeh o novom Ježišovi chcel napísať a nakresliť už v roku 2002, ale nemal čas. Keď pracoval na sérii Joe the barbarian, tak si získal veľkú pozornosť čitateľov a o tú nechce žiadny autor len tak prísť. Punk rock Jesus je v podstate Seanovou autobiografiou, šikovne maskovanou ako science fiction. V príbehu si berie na paškál vieru, politiku a médiá. Samozrejme, že komiks s takou témou, ako je klon Ježiša z ktorého sa stane mediálna hviezda si vyslúžil pozornosť „veriacich“. Na stránke DeviantArtu sa pri skicách a stránkach z jeho chystanej série objavovali nenávistné komentáre tvrdiace, že by si mal prečítať Bibliu a že nepochopil čo bolo Ježišovým poslaním. Jediné čo tými komentármi dosiahli bolo to, že sa Murphy poriadne obrnil a nedal sa zastrašiť.

Po kresebnej stránke niet čo vytknúť.replica watches Ak máte štýl kresby Seana Murphyho radi, tak budete spokojný a to, že komiks je v čiernobielom prevedení príbehu iba pomáha. Dúfam, že jedného dňa dostane Sean na starosti nejaký príbeh s Punisherom, pretože na toho sa Thomas McKael v jeho podaní podobá. Stačí vidieť ako Thomas čistí svoju odstrelovačku značky Barret, alebo ako rozoženie dav protestantov svojim chladnokrvným vyjednávaním a poviete si, „To je Punisher.“

Punk rock Jesus je jeden z tých komiksov pri ktorých stačí vidieť názov, obálku, alebo meno autora a hneď viete, že ste narazili na dobré čtivo. Táto šesťdielna miniséria stojí definitívne za vašu pozornosť, či už ste veriaci, alebo iba bezbožný, pohanský, neveriaci psi. Chcete predsa vedieť, ako sa z budúceho spasiteľského Ježiša stal punk rockový Ježiš. Alebo nie?

připojená galerie

23.7.2012 vložil Marek "Keram" Barányi    Komentáře: 0



Infomail

Chcete-li od nás dostávat informační newsletter, vyplňte zde svou mailovou adresu


Potvrzením (stiskem tlačítka OK) souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů dle nových podmínek GDPR platných od 25. 5. 2018.

Kompletní znění podmínek






Auditorium

Pavlovský [19:03:48 26.3.2024]
rck: Bude 8. 6. opět v klubu Cross! Brzo to ohlásíme oficiálně.


rck [14:03:40 26.3.2024]
Dobrý den, už se ví termín Crweconu? Děkuji


Pavlovský [18:03:54 24.3.2024]
Šupina: Zajímavá otázka. Zatím jsme o tom ale nepřemýšleli, uvidíme.


Pavlovský [18:03:24 24.3.2024]
X_ander: Ne, Krysí královny jsme uzavřeli první sérii a dál to nepůjde, nebyl zájem. Škoda. Appleseed zatím neplánujeme, ale úplně vyloučené to není. Tady je prostě jen blbý, že Ghost in the Shell je od něj prostě nejlep....


x_ander [17:03:19 24.3.2024]
A ještě si dovolím druhý dotaz - pokračování Rat Queens je reálné? Díky.


Aktuality

Ohlašování na květen IV.

Martin [15:03:34 26.3.2024]
Nebo kdyby to alespoň vydali komplet v jedné knize... škoda no.


Peťa [13:03:36 26.3.2024]
Souhlas že tady bych to bral taky v pevné (první díl) Škoda že to nedotisknou


Martin [17:03:00 25.3.2024]
Škoda že k tomu nevydáte i jedničku v pevných. Paperback se mi u tohoto komiksu kupovat nechce.


Harleen (Black Label) - vydání v omezeném nákladu

ňouma [21:03:33 21.3.2024]
Fort: Tak to ten trusomet byl lepší nápad. Ale ve skutečnosti Young Adult rád nemám. A úspěšný to je, jenom ne v Crwi. To sou ty Stmívání, Shadowhunteři a tak. A Buffy a tak. Řek bych že půlke knih co se dneska prodávaj ....


Vydali jsme

Tvá dubnová lež 5

Dejv [22:03:27 25.3.2024]
Fakt se těším na další dííííl!!!! Kdyby každý měsíc vyšel jeden díl, žil bych v pohádce asi xDD


Modrá CREW

xflori01 [21:41 02.12.2023]
Za Zabijáka v dalších číslech jsem rád, ale trošku mně mrzí, že není v dalším díle nějaký navrátivší. Už se dost těším na poslední číslo Orbitalu.


Pavlovský [11:06 04.04.2023]
lamahe: Díky za tip! Už jsme se k tomu dostali a vypadá to zajímavě. Píšeme si to do seznamu věcí, o kterých se dá uvažovat... ale teď máme soupisku MC už dost plnou. Tak uvidíme.


lamahe [00:02 03.11.2022]
Čo tak The Transporter od dua Roulot / Armand? Vydáva Le Lombard. Asi jediná kontra je, že to ešte nie je dokončené. Ale vyzerá to skvelo a rozsah v dvoj-knihách (obvyklých pre Modrú crew) by tiež sedel.




Zavrk [09:03:00 27.3.2024]
Ahojte,

Prodám komplet serii Preacher - Kazatel - všechny díly 1-10 včetně 3! Knihy jsou v bezvadném stavu, čtený pouze 1.-3. díl (1x), jinak uložené roky v knihovně - nabídněte cenu, pokud máte zájem

Vážným zájemcům samozřejmě pošlu fotky, ale do mě zná, ví, že mám knihy vždy v nejlepším stavu

E-mail: zavrk@volny.cz


Zavrk [09:03:19 27.3.2024]
Omlouvám se všem, sypu si popel na hlavu. Nic jsem nezkoušel schválně, jen jsem idiot a neověřil jsem si, že jsou knihy ještě dostupné, fakt mě to nenapadlo, když jsou některé už starší :) Snažím se rozprodat poslední MDEKy v pevné co mám a omlouvám se, pokud jsem touto nabídkou někoho naštval, rozhodně jsem to neměl v úmyslu. Prosím ignorujte tuto nabídku a děkuji za informace, už se mi to nestane. Za chvíli sem šoupnu relevantní nabídku a promite ještě jednou


Ondrej [12:03:27 26.3.2024]
Zavrk co to tady zkoušíš?
Všechny mdeky v pevné vazbě jsou stále dostupné na eshopu Crew!
Za více než polovičny ceny co chceš ty!
Jsi normální?




Batman 1: jejich temné plány 1 (volajmahope)
Blue Lock 1 (TV Blesk)
Sbohem, Eri (Alex´s manga and books)



Crwecon 2023
Crwecon 2019
Crwecon speciál
Crwecon 2018
Crwecon 2017
Crwecon 2016
Crwecon 2015
Crwecon 2014
Crwecon 2013
Crwecon 2012
Crwecon 2011
Crwecon 2010
Crwecon 2009
Crwecon 2008
Crwecon 2007 Komiksové trailery
Comic-Con - reportáž