crew.cz | zajímavosti

Zajímavosti

All-New Ghost Rider

obrázek k zajímavosti Pripútajte sa...

Priznajme si to. Ghost Rider nemá v našich končinách práve najlepšiu reklamu. Vlastne, nemá najlepšiu reklamu nikde, hlavne vďaka Nicholasovi Cageovi. Samotný komiks nie je vôbec originálny, je neskutočne repetitívny... vlastne, jediné príbehy, ktoré stoja za to boli napísané magormi ako sú Garth Ennis a Jason Aaron. Tí urobili z chlapíka s horiacou lebkou buď fackovacieho panáka, alebo magora, ktorý je súčasťou niečoho väčšieho.

A čo urobíte ak máte neúspešnú sériu,advisorprada.com ktorej neúspešné renomé skazil herec, ktorý síce miluje komiksy, ale mal radšej zostať pri hraní komediálnych úloh? No, môžete urobiť dve veci: komiksovú sériu zrušiť (s tým, že za pár mesiacov bude obnovená), alebo ju od základu prekopať a dúfať, že čitatelia z toho nebudú znechutený viac než po zhliadnutí Ghost Rider: Spirit of Vengeance.

Meno Ghost Rider sa v komikse objavilo prvýkrát už roku 1967, v prvom čísle rovnomenného komiksu. V podstate šlo o Lone Rangera v podaní Marvelu. Carter Slade (v prvom filmovom Ghost Riderovi ho hral Sam Elliott) bol obyčajný kovboj, ale po istých udalostiach sa rozhodol, že bude bojovať so zločinom. Jeho hlavnou zbraňou bol strach. Carterov kovbojský mundúr bol ušitý z bielej fosforeskujúcej látky, takže ho v noci zlosynovia videli ako ducha.

Druhým a najznámejším Ghost Riderom je Johnny Blaze (už naveky s tvárou a znudeným hlasom Nicholasa Cagea), ktorého príbeh dobre poznáte. Jeho blízky priateľ (v niektorých prípadoch otec) vážne ochorel a tak Johnny výmenou za zdravie dal svoju dušu diablovi. Ten splnil svoj sľub, no Johnnyho blízky priateľ (či otec) zahynul na následky nehody. Od tej chvíle mal Johnny namiesto hlavy horiacu lebku a lovil démonov.

Tretím Ghost Riderom je Danny Ketch, ktorý ku svojej ohnivej lebke prišiel po tom ako sa dotkol motorky zanechanej na šrotovisku. Jeho duša bola spojená s démonom, ale bol sám sebe pánom. Na istý čas sa Ghost Riderom stala žena menom Alejandra, ktorú dokonca Johnny Blaze učil ako byť správnym Riderom, no dlho jej kariéra horiacej lebky nevydržala. A teraz tu máme najnovšieho Ridera. A jeho auto.

Robbie Reyes je mladý muž, ktorý sa rád vŕta v rýchlych autách a ktorého účes by sa dal definovať ako skunkoidný. Stará o svojho ochrnutého brata Gabea, ktorý je často cieľom mladíkov hľadajúcich niekoho do koho by si mohli kopnúť. Robbie a jeho brat žijú v štvrti ovládanej mexickými gangmi, z ktorej by sa najradšej odsťahovali. Ale na niečo také potrebuje človek peniaze. Našťastie sa v meste často usporiadavajú preteky rýchlych áut.

Hlavnou výhrou je päťdesiattisíc dolárov, nie práve malá čiastka, za ktorú by si Robbie a jeho brat mohli kúpiť život v lepšej štvrti. Tak si Robbie „požičia“ športové auto, ktoré v práci opravoval a zapojí sa do preteku. Istý čas je vo vedení, no potom sa niečo stane. Začne ho prenasledovať policajná helikoptéra. Napriek tomu, že Robbie pozná mesto ako svoju dlaň, vošiel autom do slepej uličky. Tam ho policajti dobehli, no skôr než im náš hrdina dokázal vysvetliť čo sa robí, zahájili paľbu.

Scenárista Felipe Smith dostal pri tvorení nového Ghost Ridera voľnú ruku. Napriek tomu, že Robbie žije na západnom pobreží a je ďaleko od svojich predchodcov, mal by byť súčasťou už známeho Marvel vesmíru. Dokonca by mal naraziť na všemocného Dr. Calvina Zaba alias Mr. Hydea. Uvidíme či to Robbie rozchodí, keďže Zabo nie je práve ľahká váha. Kreslič Tradd Moore sa podieľa prvýkrát na kreslení komiksu od Marvel Comics a totálne si to užil. Čo je aj vidieť. Ak sa vám páčila jeho kresba v sérii Luther Strode, budete spokojný.

Príbeh najnovšieho Ghost Ridera, nie je nijako originálny, ani ohromujúci. Uvidíme akú bude mať životnosť a kedy zistíme prečo sa z Robbieho stalo to čím je. Duchom pomsty s horiacou lebkou a veľmi rýchlym autom.

připojená galerie

7.4.2014 vložil Marek "Keram" Barányi    Komentáře: 0



Infomail

Chcete-li od nás dostávat informační newsletter, vyplňte zde svou mailovou adresu


Potvrzením (stiskem tlačítka OK) souhlasíte se zpracováním vašich osobních údajů dle nových podmínek GDPR platných od 25. 5. 2018.

Kompletní znění podmínek






Auditorium

Pavlovský [19:03:48 26.3.2024]
rck: Bude 8. 6. opět v klubu Cross! Brzo to ohlásíme oficiálně.


rck [14:03:40 26.3.2024]
Dobrý den, už se ví termín Crweconu? Děkuji


Pavlovský [18:03:54 24.3.2024]
Šupina: Zajímavá otázka. Zatím jsme o tom ale nepřemýšleli, uvidíme.


Pavlovský [18:03:24 24.3.2024]
X_ander: Ne, Krysí královny jsme uzavřeli první sérii a dál to nepůjde, nebyl zájem. Škoda. Appleseed zatím neplánujeme, ale úplně vyloučené to není. Tady je prostě jen blbý, že Ghost in the Shell je od něj prostě nejlep....


x_ander [17:03:19 24.3.2024]
A ještě si dovolím druhý dotaz - pokračování Rat Queens je reálné? Díky.


Aktuality

Ohlašování na květen IV.

Martin [15:03:34 26.3.2024]
Nebo kdyby to alespoň vydali komplet v jedné knize... škoda no.


Peťa [13:03:36 26.3.2024]
Souhlas že tady bych to bral taky v pevné (první díl) Škoda že to nedotisknou


Martin [17:03:00 25.3.2024]
Škoda že k tomu nevydáte i jedničku v pevných. Paperback se mi u tohoto komiksu kupovat nechce.


Harleen (Black Label) - vydání v omezeném nákladu

ňouma [21:03:33 21.3.2024]
Fort: Tak to ten trusomet byl lepší nápad. Ale ve skutečnosti Young Adult rád nemám. A úspěšný to je, jenom ne v Crwi. To sou ty Stmívání, Shadowhunteři a tak. A Buffy a tak. Řek bych že půlke knih co se dneska prodávaj ....


Vydali jsme

Tvá dubnová lež 5

Dejv [22:03:27 25.3.2024]
Fakt se těším na další dííííl!!!! Kdyby každý měsíc vyšel jeden díl, žil bych v pohádce asi xDD


Modrá CREW

xflori01 [21:41 02.12.2023]
Za Zabijáka v dalších číslech jsem rád, ale trošku mně mrzí, že není v dalším díle nějaký navrátivší. Už se dost těším na poslední číslo Orbitalu.


Pavlovský [11:06 04.04.2023]
lamahe: Díky za tip! Už jsme se k tomu dostali a vypadá to zajímavě. Píšeme si to do seznamu věcí, o kterých se dá uvažovat... ale teď máme soupisku MC už dost plnou. Tak uvidíme.


lamahe [00:02 03.11.2022]
Čo tak The Transporter od dua Roulot / Armand? Vydáva Le Lombard. Asi jediná kontra je, že to ešte nie je dokončené. Ale vyzerá to skvelo a rozsah v dvoj-knihách (obvyklých pre Modrú crew) by tiež sedel.




Zavrk [09:03:00 27.3.2024]
Ahojte,

Prodám komplet serii Preacher - Kazatel - všechny díly 1-10 včetně 3! Knihy jsou v bezvadném stavu, čtený pouze 1.-3. díl (1x), jinak uložené roky v knihovně - nabídněte cenu, pokud máte zájem

Vážným zájemcům samozřejmě pošlu fotky, ale do mě zná, ví, že mám knihy vždy v nejlepším stavu

E-mail: zavrk@volny.cz


Zavrk [09:03:19 27.3.2024]
Omlouvám se všem, sypu si popel na hlavu. Nic jsem nezkoušel schválně, jen jsem idiot a neověřil jsem si, že jsou knihy ještě dostupné, fakt mě to nenapadlo, když jsou některé už starší :) Snažím se rozprodat poslední MDEKy v pevné co mám a omlouvám se, pokud jsem touto nabídkou někoho naštval, rozhodně jsem to neměl v úmyslu. Prosím ignorujte tuto nabídku a děkuji za informace, už se mi to nestane. Za chvíli sem šoupnu relevantní nabídku a promite ještě jednou


Ondrej [12:03:27 26.3.2024]
Zavrk co to tady zkoušíš?
Všechny mdeky v pevné vazbě jsou stále dostupné na eshopu Crew!
Za více než polovičny ceny co chceš ty!
Jsi normální?




Batman 1: jejich temné plány 1 (volajmahope)
Blue Lock 1 (TV Blesk)
Sbohem, Eri (Alex´s manga and books)



Crwecon 2023
Crwecon 2019
Crwecon speciál
Crwecon 2018
Crwecon 2017
Crwecon 2016
Crwecon 2015
Crwecon 2014
Crwecon 2013
Crwecon 2012
Crwecon 2011
Crwecon 2010
Crwecon 2009
Crwecon 2008
Crwecon 2007 Komiksové trailery
Comic-Con - reportáž